Inloggen

De Wadden Boerhaavewijk

preview
Maandagkrant 22 juni 2020
Nieuwsbrief

Beste ouders / verzorgers,

 

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de komende twee weken.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Nancy Donkers

Agenda

24 juni    Wenochtend 

26 juni    Rapport 2 

29 juni    Afscheidsavond groep 8 

2 juli       Laatste schooldag 

3 juli       Start zomervakantie  

Afscheidsavond groep 8

Op maandagavond 29 juni is de afscheidsavond van groep 8.  

We houden op deze avond een drive-in bioscoop en zullen genieten van de musical van de leerlingen uit groep 8. Ouders ontvangen deze week een SchouderCom bericht met alle informatie voor deze avond. We zien uit naar een spetterende musical en een gezellig afscheid!  

Buitenbioscoop, drive-in bioscoop met auto's | Gratis Vector

Merci

Vandaag ontvingen wij via de post een ontzettend lieve brief en cadeau voor het gehele team. 

Via deze weg willen wij de anonieme schenker heel erg bedanken! 

Stiekem zijn wij natuurlijk heel nieuwsgierig van wie wij dit hebben ontvangen.  

Rapport 2

Aankomende vrijdag ontvangen de leerlingen van groep 1 t/m 7 hun rapport .

Dit rapport zal er iets anders uitzien dan u gewend bent. Wij hebben de bijzondere periode van thuisonderwijs meegenomen in het rapport en ook de leerlingen laten reflecteren op deze periode.

Mocht het rapport nog niet op school zijn ingeleverd, ontvangen wij deze graag zo snel mogelijk.  

 

Laatste schooldag

Op donderdag 2 juli is de laatste schooldag. 

Deze dag zullen we in de klas feestelijk afsluiten. Helaas kunnen we niet met alle klassen op het plein het afscheidslied zingen, maar we zorgen ervoor dat het een leuke dag wordt!  

De week van acht

Vorige week was de week van 8. Omdat de leerlingen van groep 8 dit jaar niet op kamp naar Noord-Brabant konden, hebben wij allerlei activiteiten op en rond de school georganiseerd. 

Op dinsdag zijn wij met z’n allen naar de Molenplas gelopen. Daar hebben de leerlingen gezwommen en gespeeld. Op de terugweg hebben wij genoten van een heerlijk ijsje.

Op woensdag hadden de meeste leerlingen kennismaking op de middelbare school. ‘s Avond hebben wij patat gegeten en een Vossenjacht gedaan. De leerlingen moesten leerkrachten, die verkleed waren, zoeken in het park.

Donderdagochtend was er een gymles en het Zweedsrenspel. Het hoogte punt van de week was ‘slapen op school’. Donderdagavond stonden de leerlingen bepakt en bezakt op het schoolplein. Het was een leuke avond met verschillende activiteiten: Pizza eten, Levend Bingo, film kijken, verstoppertje door de school (in het donker en ‘slapen’. ‘s Ochtends moest iedereen vroeg op, want de andere leerlingen van de school hadden gewoon les. Na een ochtendgymnastieksessie en een ontbijtje was het tijd om naar huis te gaan. Wij kijken terug op een ontzettend gezellige week! 

 

Voorbeeld van afbeelding

Ouderbedank moment

Zoals wij eerder al hebben aangegeven is het dit jaar niet mogelijk om een gezamenlijk ouderbedankmoment te organiseren. 

De afgelopen periode zijn alle ouders druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat hun kind(eren) thuis onderwijs kunnen volgen. Daarom willen wij dit jaar alle ouders bedanken voor hun inzet. Alle leerlingen krijgen volgende week een cadeautje voor u mee naar huis. Met dit cadeautje willen wij u hartelijk bedanken voor uw inzet. Zonder u hadden wij het onderwijs op afstand niet op deze manier kunnen organiseren.  

Fondsen, dank u wel! Samen creëren wij kansen. | Stichting Migrascoop

TSO leidsters gezocht

Voor aankomend schooljaar zijn wij dringend opzoek naar TSO-leidsters voor de opvang van de kinderen.  

Lijkt het u leuk om één (of meerdere keren) per week samen met uw kind(eren), de lunch op school door te brengen? We kunnen uw hulp goed gebruiken! De vrijwilligersvergoeding voor TSO-leidsters bedraagt 

€ 9,- per keer. Hierbij is de TSO voor uw kind(-eren) op die dag gratis. Indien u interesse heeft of iemand kent die interesse heeft kunt u contact opnemen met de Algemene TSO- coördinator. Mocht u vragen hebben over de TSO dan vernemen wij graag van u. Caitlin Tameris: tso@robinson.nl / assistent.zijltje@robinson.nl 

 

GGD flits - hoofdluis

De hoofdluiscontroles op de basisscholen zijn gestopt door het Corona virus. Maar hoofdluis blijft voorkomen bij kinderen en steeds vaker ook bij jongeren. Geen reden om in paniek te raken maar wel om het goed aan te pakken.  

Luizenpluizer gezocht PWS

Wat kun je doen om hoofdluis te voorkomen of te behandelen? Op de website https://www.rivm.nl/hoofdluis vindt u heel veel nuttige informatie over hoofdluis. Ook staan er filmpjes over hoofdluis herkennen, controleren op hoofdluis, en de behandeling. Heeft iemand in uw gezin last van hardnekkig hoofdluis? Vraag op school advies aan iemand van de hoofdluiswerkgroep. Of maak een telefonische afspraak maken bij de jeugdverpleegkundige verbonden aan de school van uw kind. De jeugdverpleegkundige kan met u meedenken en adviseren over het bestrijden van de hoofdluis.  

Een afspraak maken kan via 023 7891777 op werkdagen van 8.30–12.30 uur en 13.00–17.00 uur  

 

Verkeersexamen groep 7

De leerlingen uit groep 7 hebben afgelopen dinsdag het theoretisch verkeersexamen gemaakt.  

We zijn trots op de leerlingen uit groep 7!  

 

C:\Users\Haverdings\Downloads\IMG_4761.jpg

TSO

Inline image

AANMELDEN TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) 

OP DE WADDEN BOERHAAVE SCHOOL 

 

Robinson Kinderopvang coördineert sinds februari 2016 de TSO op de Wadden Boerhaave school. Om gebruik te kunnen maken van de TSO dient u uw kind aan te melden via onze website www.robinson.nl. Onder het kopje “Aanmelden” vindt u ons “Aanmeldformulier Kinderopvang.” 

  

Zodra de gegevens op het hoofdkantoor zijn, wordt dit verwerkt in ons systeem en krijgt u een automatische bevestiging van de inschrijving via de mail. Tevens vindt u in dit bericht een login en password voor ons ouderportaal ouders.robinson.nl (zonder www!). Indien u uw kind heeft ingeschreven voor de TSO wordt er vanuit gegaan dat deze inschrijving blijft staan tot het moment dat uw kind van school gaat of zoveel eerder als u dat aan geeft. 

  

Incidentele opvang 

Via het ouderportaal ouders.robinson.nl kunt u uw kind tot 9 uur ‘s ochtends aanmelden voor extra opvang. Om gebruik te kunnen maken van de incidentele opvang is het wel noodzakelijk dat u uw kind eerst heeft ingeschreven via onze website. Mocht u een keer incidentele opvang nodig hebben, dan vult u, per keer dat u opvang nodig heeft, een aanvraagformulier in via het ouderportaal. Uw login-gegevens heeft u reeds ontvangen na inschrijving van uw kind. 

  

Tarief 

Het tarief voor de structurele opvang bedraagt per overblijfbeurt € 2,00. 

Voor de incidentele opvang betaald u per overblijfbeurt € 2,40. 

  

Mutaties 

Indien er in de thuissituatie veranderingen plaatsvinden, dan is het goed mogelijk dat de TSO-dagen van uw kind ook veranderen. Deze verandering kan doorgegeven worden via het e mailadres tso@robinson.nl. 

  

Kinderen die overgaan naar groep 3: 

Na de zomervakantie zal uw kind in groep 3 starten. Een van de veranderingen is dat uw kind dan ook de vrijdagmiddagen naar school gaat. 

  

Indien wenselijk, kunt u uiteraard gebruik maken van de TSO. Graag vernemen wij dit alvast voor de vakantie, zodat dit aangepast kan worden in ons systeem en wij gelijk weten op hoeveel kinderen wij na de vakantie kunnen rekenen.  

 

Wat geeft u uw kind mee naar de TSO 

Wij geven de voorkeur aan een gezonde lunch. Dat kan een broodtrommel zijn met lekkere boterhammen of broodjes. Eventueel aangevuld met een “verantwoorde snack” als bijvoorbeeld een stukje kaas, worst, fruit, komkommer, tomaatjes en dergelijke. Het brood dat niet wordt opgegeten gaat weer mee naar huis terug, zodat u zicht heeft op wat wel of niet is gegeten. Daarnaast kunt u uw kind bijvoorbeeld een beker of pakje (choco-)melk, water of sap mee geven. Wij verzoeken u vriendelijk geen snoep mee te geven! 

  

Waardevolle spullen, zoals bijvoorbeeld een mobiele telefoon of spelcomputer heeft uw kind tijdens de TSO niet nodig. 

 

Algemene TSO-coördinator 

De TSO-coördinator is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 14.30 uur op het mobiele nummer 06 – 159 640 28 (m.u.v. de schoolvakanties). 

  

Mocht u vragen hebben over de TSO dan vernemen wij graag van u. 

  

Met vriendelijke groet, 

Robinson Kinderopvang B.V. 

  

Caitlin Tameris: tso@robinson.nl 

Assistent leidinggevende en coördinator TSO Robinson.