Inloggen

De Wadden Boerhaavewijk

preview
Nieuwsbrief
Maandagkrant 14 juni 2021

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

 

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de komende twee weken.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Nancy Donkers

Agenda

15 juni  AC-vergadering 

18 juni  Schoolreis gr. 3 t/m 8 – geannuleerd  

28 juni Studiedag – alle leerlingen vrij

29 juni Ouderbedank 

30 juni Wenochtend  

2   juli Rapport 2 (groep 1 t/m 7) 

Kamp groep 8

Wat hebben wij een fantastisch kamp achter de rug!  

Het was prachtig weer en daarom hebben wij goed gebruik gemaakt van het zwembad. We hebben mini-golf en PitPat gespeeld en wij zijn naar een echt klimpark geweest. Zoals op elk kamp was er nu ook een bonte avond. De meeste kinderen hadden een act voorbereid. We hebben het vooral heel erg gezellig gehad! We willen iedereen die heeft geholpen met het vervoer heel hartelijk bedanken. 

 

Groep 8 kamp - De Handreiking

 

Rapporten

Ivm het verplaatsen van de Cito toetsen wordt ook het uitreiken van het tweede rapport met een week uitgesteld.
Op 2 juli ontvangen de leerlingen van groep 1 t/m 7 het tweede rapport. 

Dit zal, net als het eerste rapport, een coronarapport zijn. De leerlingen van groep 8 ontvangen hun rapport overigens tijdens de afscheidsavond.   

Wij zijn dit schooljaar overgestapt op een ander leerling administratiesysteem ParnasSys waarin wij vanaf volgend schooljaar het rapport zullen maken.  

Ontruimingsoefening

Op donderdag 10 juni was er een ontruimingsoefening in de dependance.

We zijn blij te kunnen melden dat alles soepel is verlopen. Alle leerlingen (en personeel) waren binnen 2 minuten buiten.  

Natuurlijk is het ook fijn dat alle rookmelders het doen! 

Schoolreisje / ouderbijdrage 2020-2021

Zoals eerder aan u gemeld kan het schoolbrede schoolreisje in dit schooljaar helaas door de Corona-maatregelen geen doorgang vinden.  

Wij hebben gekozen voor een alternatief (nadere informatie hierover volgt). De kosten hiervoor zullen door het budget van de AC worden gedragen. 

Op de planning staat dat wij in september het schoolreisje voor dit schooljaar alsnog willen organiseren. Daarom verzoeken wij u vriendelijk om na te gaan of u de ouderbijdrage/schoolreis al heeft betaald. Sjanneke (administratie) kan dit ook voor u nazien.  

Ouderbedank moment

Wij vinden het altijd heel fijn dat wij zulke betrokken en hulpvaardige ouders hebben. 

Een keer in het jaar organiseren wij daarom een ‘ouderbedankmoment’. Vanwege de huidige coronamaatregelen is het helaas nog niet mogelijk om met zo’n grote groep bij elkaar te komen. Dat neemt niet weg dat wij uw hulp enorm waarderen! Wij zijn daarom op zoek naar een alternatief om onze dankbaarheid te tonen. Wordt vervolgd… 

 

ouders bedankt lied - YouTube

Schooltuintjes

Zoals u weet hebben wij naast de school moestuintjes. Samen met onze tuinopa en Inge werken de leerlingen van de school hard in deze tuintjes. Ze zaaien, planten en oogsten en houden het onkruid weg.

In de moestuintjes groeien verschillende groentes. Helaas wordt er de laatste tijd door de bakken gelopen en er worden zelfs plantjes uitgetrokken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Laten wij er samen voor zorgen dat de moestuintjes netjes blijven! 

 

Inline image

Verteltheater

Op woensdag 2 juni was Marieke Reehoorn van verteltheater Lilaluna bij ons op school. 

In haar eentje heeft ze voor de groepen 2/3 en 3 een prachtige voorstelling ‘Het grote geheim van Ridder Rudolf’ verzorgd.  

Het verhaal ging over een de zoon van de Ridderkoning. De ridder was ontzettend bang en zijn vader vond dat verschrikkelijk. Want een bange ridder kan toch geen Ridderkoning worden? Gelukkig was er een oplossing en liep het verhaal goed af.  

 

Afbeelding met persoon, buiten, boom, menigte

Automatisch gegenereerde beschrijving

TOPP klas

In de toppklas werken we altijd heel veel samen. Samenwerken moet je leren. Om goed te oefenen met samenwerken hebben we met elkaar pannenkoeken gebakken. Die hebben we met de toppklas helemaal zelf gemaakt. Dat was superleuk om te doen. Het was ook superlekker. Eerst moesten we precies genoeg melk in de maatbeker gieten. Toen deden we de pannenkoekenmix in een kom. Daar moesten we dan de eieren en melk erbij doen. Toen gingen we mixen. Dat moest heel goed gebeuren, want anders komen er klontjes in de pannenkoeken. Toen gingen we bakken. Eerst een beetje boter in de pan en dan het beslag. Als de pannenkoeken droog waren aan de bovenkant, moesten we ze omdraaien. We hebben met elkaar een mega stapel pannenkoeken gebakken en er heerlijk van gesmuld!  

(De toppers van de toppklas) 

 

 

 

 \\Sources.localzone\Users$\5168-4343-M.Driessen\Downloads\20210423_102753.jpg 

 

Wereld Kindertheater

De Wereld Kindertheater organiseert de komende weken verschillende workshops. 

Een van de workshops vindt plaats op ons schoolplein en is voor leerlingen van groep 5 tot en met 7. De andere proeflessen worden gegeven in het theater zelf.

Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende workshops.  

 

De Wereld Kindertheater: maandag 21 juni gratis workshop incognito 
Voor groep 5,6 en 7 

Heb jij ook zin om weer eens toneel te spelen? 

 

Op maandag 21 juni is er speciaal voor alle kinderen van de Wadden school, die in groep 5,6 of 7 zitten een workshop toneel, onder leiding van Juf Zora. De Workshop wordt gegeven op het schoolplein van de Wadden Boerhaave. 

Wat gaan we doen? Een incognito workshop! 

Incognito? Huh Wat? Incognito! Incognito betekent dat je niet herkent wil, of mag worden.

Daarom moet je je vermommen, of verstoppen. Daar kan je natuurlijk allerlei redenen voor hebben. Misschien ben je beroemd en wil je niet herkend worden, of ben je een spion of een detective? Dat mogen jullie helemaal zelf gaan bedenken. Helaas mag er (nog) niet gespeeld worden voor publiek, maar je krijgt na afloop wel een leuke foto impressie. 

 

Leuk? Meedoen? Lees snel alle info: 

Wanneer: maandag 21 juni 15.15 uur tot 17.15 uur 

Voor wie: kinderen van de Wadden Boerhaave uit groep 5,6 of 7 

 

Wat kost het: voor deze ene keer is het GRATIS, we vonden dat jullie in coronatijd wel een cadeautje konden gebruiken! Opgeven en meedoen: opgeven per mail bij info@wereldkindertheater.nl. Er kunnen maximaal 14 kinderen meedoen. Graag in de mail, naam en leeftijd van uw kind, en 06 nummer ouder en De Wadden vermelden. Aanname geschied op volgorde van binnenkomst. 

 

Waar: schoolplein De Wadden 

Leuk? Geef je snel op vol=vol: info@wereldkindertheater.nl 

Hopelijk tot spoedig ziens, veel zonnige groeten van het team van de Wereld Kindertheater 

 

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Wist u dat?
  • Het met dit mooie weer goed is om uw kind(eren), voor ze naar school gaan, goed in te smeren. 
  • Het fijn is om het haar, van kinderen met lang haar, vast te dragen? Volgens het RIVM is de kans op hoofdluis kleiner wanneer het haar vast wordt gedragen.