Inloggen

De Wadden Boerhaavewijk

preview
Nieuwsbrief
Maandagkrant 10 mei 2021

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

 

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de komende twee weken.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Nancy Donkers

Agenda

11 mei      AC vergadering 

13 mei     Hemelvaartsdag – vrij  

14 mei     Vrij  

17 mei     Voorstelling WirWar groep 3, 4, 5 

24 mei     Tweede Pinksterdag – vrij  

25 mei     MR vergadering  

26 mei     Sportdag 

28 mei     Techniekdag groep 8 – online  

 

Welkom nieuwe leerlingen

Sinds april zijn Sua en Jill erbij gekomen in groep 1/2B en in groep 1/2C zijn Janna en Djuna gekomen. We wensen jullie een heel fijne Waddentijd toe!  

 

 

Regel van de maand

 

Iedereen is anders, groot of klein je mag jezelf zijn.  

 

 

Inline image

 

We vinden iedereen op school even belangrijk. We respecteren elkaar zoals we zijn. We praten mét elkaar en niet over elkaar. Iedereen mag een eigen mening hebben 

Koningsspelen

De donderdag én vrijdag voor de vakantie hebben we in onze eigen klas feest gevierd.  

Er waren veel leerlingen die feestelijk en in het oranje gekleed naar school kwamen. We hebben in de klas leuke spelletjes gedaan en ook gegymd in het teken van de Koningsspelen. U heeft vast thuis het liedje ‘Zij en zij’ gehoord. Hier hebben de leerlingen op school heerlijk op gedanst.  

 

Verkeersexamen

Op vrijdag 23 april hebben de leerlingen uit groep 7 het theoretisch verkeersexamen gemaakt.  

We kunnen zeggen dat alle leerlingen hiervoor geslaagd zijn!

Ook zijn de fietsen van de leerlingen gecontroleerd en kunnen zij veilig de weg op.  

 Verkeersexamen Groep 7 Inline image Inline image

 

  Inline image  Inline image

Moederdag

De leerlingen hebben voor de vakantie prachtige gedichten en cadeaus gemaakt.  

We hopen dat alle moeders op zondag 9 mei in het zonnetje zijn gezet.  

 

Moederdag verrassingspakket 2021 | CuteDutch

Voorstelling Bonje

Op maandag 17 mei gaan de kinderen uit groep 3, 4 en 5 genieten van een buitenvoorstelling.  

Een acrobatische sensatie, vol herkenbare situaties over ruzie maken, kibbelen, kissebissen, twisten en bakkeleien. Ruzie... of we het nou willen of niet, we krijgen er allemaal mee te maken, de een misschien wat vaker, dan de ander. Ga jij, koste wat het kost, door om je gelijk te halen? Of ben jij degene die water bij de wijn doet, om de boel te sussen? Trek jij je in een ruzie terug als een schildpad, of sta jij te brullen als een chimpansee? En dan, wat doe je daarna? Durf jij die eerste stap te zetten om het weer goed te maken? Of ben je te koppig en steek je liever je kop in het zand? Een voorstelling waarin twee acrobaten en een mimespeelster, er alles aan doen om de conflict-patronen waarin zij gevangen zitten, te doorbreken. De voorstelling gaat alleen door bij mooi weer.  

Sportdag

Op 26 mei staat de sportdag gepland. Helaas is het met de huidige maatregelen nog steeds niet mogelijk om dit soort activiteiten schoolbreed te organiseren. 

Natuurlijk vinden wij het wel heel belangrijk dat de leerlingen van onze school veel bewegen en dat er genoeg aandacht is voor sport en beweging. Daarom komen wij met een alternatief voor de sportdag. Binnenkort ontvangt u meer informatie via SchouderCom over dit alternatief.  

 

Sportdag groep 3, 4 en 5 - Barbaraschool

Verlofaanvragen

Voor sommige speciale gelegenheden kunt u vrij vragen voor uw kind(eren). 

Via deze link kunt u zien wanneer u verlof krijgt voor uw kind(eren). http://www.leerplein-mzk.nl/leerplicht/verlof-aanvragen/

Binnenkort is het Suikerfeest. Hiervoor is het nodig om een formulier in te vullen. Uw kunt via SchouderCom aangeven dat u een formulier nodig heeft, wij zullen dit dan meegeven aan uw zoon/dochter.  

Voorzitter activiteitencommissie

De Activiteiten Commissie is betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten op school zoals Pasen, Kerst, Sinterklaas of sportdag. Hiervoor komen we via "google meet" ongeveer 6x per jaar bij elkaar (hopelijk straks weer op school). Deze gezellige vergaderingen gaan over allerlei zaken die op school gebeuren en waarbij ouders de leraren kunnen helpen. Naast de leuke gesprekken zorgt de voorzitter dat het overleg in goede banen wordt geleidt en dat ook onderdelen als budget en planning worden besproken. Verder stelt de voorzitter de agenda op en is eerste contact persoon voor de directie als er extra vragen zijn.

 

Het is fijn om op deze manier betrokken te zijn bij school en dat beetje extra te doen voor de kinderen. Als voorzitter ben je er ongeveer 2 a 3 uurtjes per maand mee bezig en doe je het samen met ca. 10 AC-leden. Zelf heb ik de laatste 8 jaar een erg leuke tijd gehad en hoop dat we iemand vinden die "de voorzittershamer" van mij wil overnemen.