Inloggen

De Wadden Boerhaavewijk

preview
Nieuwsbrief
Maandagkrant 15 maart 2021

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

 

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de komende twee weken.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Nancy Donkers

Agenda

16 maart        MR-vergadering 

23 maart        Inloopavond – geannuleerd 

1 april            Paasviering 

2 april            Goede vrijdag – alle leerlingen vrij 

5 april            Tweede Paasdag – alle leerlingen vrij 

6 april            Studiedag - alle leerlingen vrij

 

 

Terug naar de ouderwetse agenda - Huiswerkinstituut

Regel van de maand

Inline image

 

Hoe leuk het buiten ook was, we komen zachtjes de school binnen.

Zo kan er rustig gewerkt worden.

Veiligheidsprotocol

Iedere basisschool in Nederland is verplicht om een veiligheidsprotocol te hebben.  

In dit protocol worden alle afspraken m.b.t. veiligheid voor binnen- en buitenschoolse activiteiten bij elkaar gebracht.

Een deel van dit protocol bestaat uit afspraken die wij hier op school hebben gemaakt, het andere deel bestaat uit afspraken vanuit het bestuur (TWijs).  

Een van de afspraken gaat over het naar huis gaan van leerlingen onder schooltijd (bijvoorbeeld wanneer een leerling een afspraak heeft, of onder schooltijd ziek wordt).

Als een leerling onder schooltijd naar huis moet of een afspraak heeft, dan moet de leerling altijd worden opgehaald door een ouder/volwassene. Wij mogen dus géén leerlingen zelfstandig naar huis laten gaan, ook niet met toestemming van de ouder(s). 

 

Aanmelden broertjes en zusjes

Mocht u kinderen hebben tussen de twee en vier jaar oud die u ook naar CBS de Wadden wilt laten gaan, maar nog niet staan ingeschreven, vragen we u dat zo snel mogelijk te doen.  

We leiden regelmatig nieuwe ouders rond op school die hun kind graag bij ons op school willen plaatsen. Deze kinderen zijn natuurlijk van harte welkom.

Broertjes/zusjes van onze leerlingen gaan echter altijd voor en hebben dus voorrang bij het gemeentelijk plaatsingsbeleid. Om te voorkomen dat we vanwege de maximale groepsgrootte te veel nieuwe kinderen aannemen, willen we graag weten hoeveel broertjes/zusjes er bij ons op school komen.

Om uw zoon/dochter aan te melden kunt u via SchouderCom een berichtje te sturen aan Sjanneke Schut. Zij zal ervoor zorgen dat u een aanmeldformulier ontvangt.

Dit aanmeldformulier vervangt niet het formulier dat u van de gemeente toegestuurd krijgt. Dit dient u ook ingevuld op school in te leveren. 

 

Inline image

Project

Project ‘De wereld om ons heen’ In de groepen zijn wij inmiddels gestart met het project ‘De wereld om ons heen’. Vorige week hebben de groepen in hun eigen klas het project geopend. De werelddelen zijn verdeeld over de groepen.  

Inline image

 

De groepen 1/2 zijn op reis door Nederland en Europa.

De groepen 2/3, 3 en 4 zijn op safari door Afrika.

De groepen 5, 6, 6/7 en toppklas onderzoeken de natuur in Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

De groepen 7-8 maken een markt over Azië.

De VierKeerWijzer muren in de klas worden in de groepen voorzien van informatie binnen dit project. Wat fijn om te zien dat kinderen hiervoor ook spullen van thuis meenemen! Helaas kunnen wij dit project niet gezamenlijk afsluiten door de coronamaatregelen.

Dit betekent ook dat de inloopavond niet door zal gaan. Wij zijn trots op de resultaten van het project. Om dit toch met iedereen te kunnen delen, zorgen de leerlingen en het team voor een projectkrant.

De krant zal op dinsdag 23 maart verstuurd worden. Wij kijken uit naar de resultaten van deze leerzame projectweken. 

Pasen

Op zondag 4 april en maandag 5 april is het Pasen. Natuurlijk besteden wij daar ook dit jaar uitgebreid aandacht aan in de klassen. 

Alle klassen krijgen een Paastak om te versieren. Tijdens de Paasviering vertellen wij het Paasverhaal. Meer informatie over de Paasviering volgt in de volgende maandagkrant. 

Om het gebouw ook een beetje in de lentesfeer te krijgen heeft juf Madelon twee mooie raamschilderijen gemaakt en groep 8 heeft tijdens de lessen beeldende vorming prachtige Japanse kersenbloesem gecreëerd.   

 

Inline image  Inline image  

Inline image

GGD Nieuwsbrief

Inline image

Inline image

Inline image

 

Inline image