Inloggen

De Wadden Boerhaavewijk

preview
Nieuwsbrief
Maandagkrant 1 maart 2021

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de komende twee weken.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Nancy Donkers

 

Agenda

1 maart         Start projectweek 

9 maart         AC-vergadering 

16 maart       MR-vergadering 

17 maart       Versieren lente 

23 maart       Inloopavond – geannuleerd  

Watertappunt

Voor de vakantie is er op onze school een watertappunt geplaatst.  

Aan het begin van het schooljaar verschillende klassen les gehad over water. Zowel over de kringloop van het water als over het belang van water drinken. Omdat JOGG Haarlem en PWN het ook heel belangrijk vinden dat leerlingen water drinken, hebben zij de school een watertappunt cadeau gegeven. 

\\Sources.localzone\Users$\5168-9095-joyce.have\Downloads\IMG_9956.jpg

Projectweek

Vandaag zijn we in elke klas gestart met de projectweek.  

Dit hebben we gedaan door in elke groep een spannend, grappig of bijzonder verhaal te vertellen over bijvoorbeeld een interessante gebeurtenis of persoon. Aan het eind van de projectweek ontvangt u een mooie krant met foto’s en informatie over het thema: De wereld om ons heen.  

Reservekleding

Voor de kleuters kunnen de kastjes met reservekleding wel wat aanvulling gebruiken.  

We zijn op zoek naar: Meisjes/jongens onderbroekjes -  leggings / maillots - sokken.  Overige kleding is nog voldoende aanwezig. Als u iets heeft, kunt u het meegeven aan uw kind, met wellicht een briefje aan het tasje vast geniet dat de spullen voor de reservekleding kast zijn. Alvast heel hartelijk dank! 

Thema 'de wereld rond'.

Vandaag start ook in de kleuterklassen dit nieuwe thema, waar de hele school de komende weken mee bezig zal zijn.  

De kleuters hebben het werelddeel Europa gekregen en houden het 'dicht bij huis!' De eerste periode hebben we het met elkaar over Nederland. De vlag, eetgewoonten, molens, kaas, bollenvelden...kortom alles waar Nederland bekend om is. Daarna zakken we wat zuidelijker en gaan we verder met Frankrijk! Dat land ziet er weer anders uit, heeft andere eetgewoonten, een andere taal en ook een andere vlag....kortom het zullen leerzame weken worden. Heeft u nog iets dat specifiek is voor één van deze twee landen, dan mag uw kind dat mee naar school nemen voor de verteltafel. 

 

Inline image

Op weg naar Pasen

De 40 dagen tijd is inmiddels begonnen. Veertig dagen op weg naar Pasen.  

Voor de mensen/kinderen die vasten (zich iets ontzeggen in deze periode) telt de zondag niet mee, omdat dat een feestdag is. Het getal 40 komen we vaak tegen in de bijbel. Mozes; 40 dagen op de berg Sinaï, Jezus; 40 dagen in de woestijn en nog meer.  

Het gaat over personen die intens zoeken en een nieuw leven vinden met God. Pasen betekent: nieuw leven...en een nieuw begin. Daar kijken we met elkaar naar uit! 

 

Op weg naar Pasen | Parochie Sint Jan de Doper Waalwijk en Waspik

HDT afsluiting

Het afgelopen jaar hebben er leerlingen uit groep 8 meegedaan met het HDT programma.  

Hierbij krijgen een aantal leerlingen voor 1 lesuur per dag extra reken ondersteuning van een persoonlijke tutor in een 2-op-1 setting in een apart lokaal. Tevens zal er nauw contact zijn tussen ouders en de tutoren. Hierdoor wordt beoogt mogelijke achterstanden weg te werken en de weg vrij te maken naar hogere resultaten. Tevens staat de bevordering van de sociaal- emotionele ontwikkeling van de leerlingen centraal: het bevorderen van zelfvertrouwen en het leren onderzoekend bezig te zijn en het leren stellen van goede vragen krijgen volledig de aandacht. De leerlingen hebben voor de voorjaarsvakantie een diploma ontvangen voor hun harde werken!  

Inline image Inline image

Even voorstellen

Juf Quirien is gestart op de Wadden en stelt zich voor: 

 

Beste ouders/verzorgers, 

 

Nadat ik de week voor de vakantie alle kinderen van groep 1-2A uit hun winterverpakking had gepeld, zag ik pas wat een stelletje vrolijkerds het waren! Wat een bof dat ik op zo’n warme school aan de slag mag gaan.  

 

Ik ben Quirien Engelhard. Ik kom uit een echt onderwijsgezin: ik ben het product van meester Engelhard uit de zesde klas en juffie Zijsling uit de eerste klas. Tijdens mijn studie sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik aardrijkskunde gegeven op een middelbare school. Ik ging daarna als consultant bij Deloitte aan de slag en begeleidde veranderingstrajecten op scholen.  

 

Ik verhuisde naar Zandvoort, kreeg twee kinderen en deed een tweejarige opleiding tot kindercoach. Met mijn nieuwe diploma op zak kwam mijn werkende leven in een stroomversnelling. Samen met een kok startte ik de Kinderkantine: zes jaar lang hebben we met veel plezier programma’s rondom gezonde voeding in het basis en voortgezet onderwijs ontwikkeld en uitgevoerd. Honderden kinderen hebben in oranje labjassen proefjes gedaan met groente & fruit in ons pop-up laboratorium.  

 

Tijdens onze workshops zag ik de hechte band tussen leerkracht en kind. Dat wilde ik ook. En zo besloot ik om – geheel in lijn met mijn familie- juf te worden. Ik zit nu in mijn laatste studiejaar van de pabo en geniet van mijn nieuwe werk op de Wadden!  

 

Inline image

 

Centrum Jeugd en Gezin

De basisscholen zijn weer open en dat betekent dat de trainingen ook weer van start kunnen gaan! In 2021 hebben we veel leuk en leerzaam aanbod voor ouders en kinderen op de planning staan. Kijk voor alle info op www.samenopgroeien.nu

page1image44162368

 

TRAININGEN VOOR KINDEREN  

Mindfulness voor kinderen van 6 tot 12 jaar  

Mindfulness betekent iets met aandacht doen. Door alle prikkels die kinderen in deze tijd krijgen, kan het lastig voor ze zijn om zich te concentreren. Je kunt overal mindful zijn; op school, tijdens het sporten of met huiswerk maken.  

De training helpt kinderen spanningen en gevoelens van stress te herkennen en er anders mee om te gaan. Door de oefeningen leren kinderen zich niet te laten afleiden door allerlei gedachten en dat brengt rust en ontspanning.  

Startdatum: 1 maart  

 

Baas over boos  

Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die niet goed kunnen omgaan met hun boosheid en emoties. In deze training leren kinderen hun gevoelens beter te herkennen en verschillende methodes te gebruiken om beter om te gaan met hun emoties zoals hun boosheid. Kinderen leren oplossingen te bedenken en oefenen met het uiten van hun emoties op een manier die beter werkt.  

Startdatum: 1 maart  

 

Kinderen In Een Scheiding (KIES training)  

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan zeer verschillend zijn. Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en een manier vinden hoe ze om kunnen gaan met alles wat ze moeilijk vinden aan de scheiding. Het maakt niet uit of ouders net gescheiden zijn of dat het al een aantal jaar geleden is gebeurd.  

Startdatum: 2 maart  

 

Mindset voor kinderen uit groep 6 en 7  

Stap voor stap maken kinderen kennis met mindset en leren ze het verschil tussen een vaste mindset en een  

groeimindset. Ze ontdekken hoe een groeimindset kan helpen bij het leren. Op een leuke afwisselende manier gaan we aan de slag met verschillende thema’s, zoals de manier waarop je denkt over je intelligentie en kwaliteiten, je comfortzone, het aangaan van uitdagingen, het leren van fouten, je doorzettingsvermogen en nog veel meer.  

Startdatum: 9 maart  

 

Brusjescursus: Nu even ik!  

Brussen zijn broers of zussen van een kind met een beperking. Deze cursus is speciaal voor brusjes van een kind met autisme. Want een broer of een zus met autisme, is niet altijd zo makkelijk. Kinderen met autisme zien de wereld om zich heen op een andere manier. Soms gedragen ze zich opvallend of hebben ze veel aandacht nodig. In deze cursus kunnen brusjes ervaringen en tips uitwisselen.  

Startdatum: 22 maart  

 

Rots en Watertraining  

De Rots en Watertraining is een fysieke weerbaarheidstraining. Door sport- en speloefeningen in de gymzaal leren kinderen zowel hun 'rots' kwaliteiten in te zetten, zoals een eigen doel nastreven of opkomen voor jezelf en de ander. En ook hun 'water' kwaliteiten, zoals communicatie, vriendschap en samenwerken. Kinderen leren zich onafhankelijk op te stellen, eigen keuzes te maken en prettig met anderen samen te werken en te spelen.  

Startdatum: 4 maart  

 

TRAININGEN VOOR OUDERS  

Ook starten er binnenkort weer een aantal interessante (online) trainingen voor ouders!  

 

Liefdevol communiceren, voor ouders op zoek naar meer verbinding 

Wat laat je kind jou zien achter de boosheid, angst, verdriet of de verwijten? Wat heeft je kind dan nodig? En jij als ouder? Want misschien word jij ook onredelijk boos of weet je het gewoon even niet meer? Hoe kom je dan weer in verbinding met elkaar? Door echt te luisteren en te horen wat iemand nodig heeft, komt er ruimte voor oplossingen.  

Liefdevol communiceren helpt je bij een betere relatie met je kind, leert je hoe je met de boosheid van je kind (of jezelf) kunt omgaan en helpt je ontdekken hoe je in stressvolle situaties rustig kunt blijven.  

Startdatum: 24 maart  

 

Positief Opvoeden voor gescheiden ouders 

Vind je het moeilijk om de draad weer op te pakken na een scheiding? Heb je problemen met je ex-partner of praten jullie volledig langs elkaar heen? Maak je je zorgen over je financiële situatie? Of over het effect dat dit alles op je kind(eren) heeft? Komt dit je bekend voor? Dan kan de cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders je op weg helpen.  

Startdatum: 24 maart  

 

Positief opvoeden Triple P, voor ouders van kinderen van 2 tot 12  

Positief Opvoeden maakt opvoeden gemakkelijker en leuker voor jou én je kinderen. Deze methode gaat uit van vijf basisprincipes, waarbij duidelijk communiceren maar ook goed voor jezelf zorgen centraal staan. Je krijgt een soort gereedschapskist vol ideeën en opvoedstrategieën. Jij kiest de strategie die je nodig hebt en hoe je die wilt gebruiken. Want jij bepaalt zelf wat je belangrijk vindt in je gezin; jullie normen en waarden.  

Startdatum: 30 maart  

 

Benieuwd naar jou, voor ouders van kinderen op de basisschool  

Is je dochter onzeker en zou je haar meer zelfvertrouwen willen geven? Of vraag je je af hoe je je zoon kunt bereiken als hij boos is. Hebben je kinderen veel ruzie en wil je weten hoe je hiermee om kunt gaan of misschien wil je zelf anders reageren in bepaalde situaties? Herkenbaar? In de korte cursus ‘ik ben benieuwd naar jou’ krijg je tips en handvatten om de signalen van je kind beter te herkennen en te beantwoorden.  

Startdatum: 9 april  

 

Begin februari hebben we een succesvolle webinar gehad van How2talk2kids over effectief communiceren met je kind. Dit smaakt naar meer! Daarom zijn we bezig met het inplannen van nog een aantal interessante webinars. Kijk voor het actuele aanbod en de data op de website www.samenopgroeien.nu en schrijf je in!  

 

page2image44521152

JGZ Kennemerland

Inline image