Inloggen

De Wadden Boerhaavewijk

preview
Nieuwsbrief
Maandagkrant 8 februari 2021

Beste ouder(s) / verzorger(s),

 

Hierbij ontvangt u de nieuwbrief voor de komende twee weken.

 

 

Afbeeldingsresultaat voor welkom terug op school

 

Met vriendelijke groeten,

 

Nancy Donkers

Agenda

8 februari             Terug naar school!  

18 februari           Studiedag – geannuleerd  

19 februari           Studiedag – geannuleerd  

22 – 28 februari   Voorjaarsvakantie  

1 maart               Start projectweek 

9 maart                AC-vergadering  

 

Welkom

Betty is gestart op CBS de Wadden.  

Wij wensen haar een heel fijne Waddentijd toe! 

Terug naar school

Vandaag hebben we alle leerlingen weer kunnen verwelkomen op school. 

Wat is het fijn om de leerlingen live te zien en hen in het klaslokaal onderwijs te kunnen bieden.

We zijn blij om gevulde klassen te hebben en op deze manier de kinderen weer les te geven!

Sarah uit groep 6 schreef dit mooie gedicht over het thuisonderwijs. 

 

                                      Thuiswerken 

  

                Door corona zijn de scholen dicht, 

          En werken we thuis via de computer en zie ik alleen maar jullie gezicht. 

     Daarom schrijf ik dit gedicht. 

 Ik mis de gym, de gezelligheid, buiten spelen, vier keer wijzer en ga zo maar door. 

     Ik vind er helemaal niks aan hoor! 

          Ik mis mijn juf en alle kinderen van de klas, 

              Ik zou willen dat alles heel snel weer gewoon was. 

Dan kunnen we weer samen leren, samen spelen en hoef ik me niet meer te vervelen. 

 

Winterweer

Natuurlijk vinden de leerlingen het met dit weer extra leuk om buiten te spelen. 

Het is wel belangrijk dat de leerlingen kleding aan hebben die passen bij de weersomstandigheden.

Dat betekent een dikke jas, sjaal, muts, handschoenen en goede waterdichte schoenen.

U kunt eventueel een tasje met binnen schoenen/pantoffels en een extra broek meegeven.  

 

Afbeeldingsresultaat voor sneeuwpret

Verkoudheidsklachten

In de persconferentie van dinsdag 2 februari heeft de overheid verkondigd dat de basisscholen weer opengaan. Daarbij zijn extra maatregelen aangegeven.  

Wanneer een leerkracht verkoudheidsklachten heeft, moet hij of zij getest worden op het coronavirus. Voor leerlingen is dit een dringend advies. Wanneer deze test positief is, zal de gehele klas of (in overleg met de GGD) een cohort vijf dagen in quarantaine moeten en op de vijfde dag na het laatste contact ook getest worden. We willen u op het hart drukken uw kind niet naar school te sturen als hij of zij verkouden is. 

In de bijlage vindt u de nieuwsbrief van de GGD. 

 

Inline image 

Even voorstellen

 

Inline image

 

In deze maandagkrant wil ik me graag aan u voorstellen.

Mijn naam is Els Wolffenbuttel, ik woon in Hoofddorp en heb 2 kinderen. Een zoon Joost van 25 jaar en een dochter Anoek van 23 jaar. 

Per 1 februari ben ik begonnen op ‘de Wadden’. Een rare start door de lockdown en het online lesgeven.

Fijn dat vandaag de scholen weer open mogen en ik de kinderen nu persoonlijk kan ontmoeten.

Helaas zal ik u, de ouders, niet even de hand kunnen schudden of in school kunnen ontmoeten. Daarom dit stukje in de maandagkrant ter kennismaking. 

 

Ik ben al lang werkzaam in het onderwijs. 

Zo’n 38 jaar geleden ben ik begonnen op een school in Den Haag.

Daar heb ik 15 jaar gewerkt in verschillende groepen; kleuters, groep 3 en groep 4. Ook heb ik daar lesgegeven aan kleine groepjes anderstaligen kinderen. 

In die jaren ben ik verhuisd naar Hoofddorp en moeder geworden van twee kinderen. 

Toen heb ik ervoor gekozen om als onderwijsassistente in het speciaal basisonderwijs te gaan werken in Hoofddorp. En heb ik gewerkt op een Leescentrum voor dyslectische kinderen. 

De laatste 16 jaar heb ik weer als leerkracht voor de klas gestaan op een school voor speciaal basisonderwijs in Hoofddorp. 

 

Nu deze overstap naar ‘de Wadden’ waar ik op maandag en dinsdag de verlengde schooldag mag gaan doen en op woensdag en donderdag groep 4 samen met juf Femke. 

Mijn eerste week zit erop, veel kinderen van groep 4 online gezien, de collega’s op afstand ontmoet en ook al wat ouders die het werk kwamen ophalen met hun kind. 

Ik hoop op fijne tijd op ‘de Wadden’ en een prettige samenwerking met u. 

Regel van de maand

Inline image

Even voorstellen leden MR ....

Mijn naam is Misja de Groot en ik ben vader van Noa (groep 7) en Iben (groep 5). Ik vind het leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan de school waar mijn kinderen met veel plezier naar toe gaan. Sinds 2019 in de MR en verder als er even tijd is bij het versieren of opruimen van school, het voorlezen van boek tijdens de voorleesdagen of een keer een les mogen verzorgen voor de level klas. Mocht je vragen of ideeën hebben hoor ik dat graag, vaak op donderdag op school, of anders via SchouderCom. 

 

Inline image

 

Mijn naam is Kristel van den Brink, moeder van Sarah van groep 6 en ik ben sinds september 2019 betrokken bij de medezeggenschapsraad. Ik ben lid geworden van de MR omdat ik betrokken wil zijn bij de school van onze dochter, weten wat er speelt op school, meedenken in het beleid en hieraan mijn bijdrage leveren. Ik wil graag van ouders horen tegen welke problemen zij aanlopen of welke aandachtspunten prioriteit hebben, zodat ik dit tijdens een MR vergadering bespreekbaar kan maken. Aarzel vooral niet om mij aan te spreken of om via SchouderCom contact op te nemen! 

 

Watertappunt

Aan het begin van het schooljaar verschillende klassen les gehad over water. Zowel over de kringloop van het water als over het belang van water drinken. 

Omdat JOGG Haarlem en PWN het ook heel belangrijk vinden dat leerlingen water drinken, hebben zij de school een watertappunt cadeau gegeven. Het watertappunt zal binnenkort in de aula worden geplaatst.  

 

Afbeelding invoegen...

Studiedagen

Zoals u in de kalender heeft kunnen zien en in de vorige maandagkrant vermeld is, gaan de studiedagen die in februari gepland stonden niet door.  

Omdat de leerlingen door de lockdown al veel fysiek onderwijs hebben gemist, hebben wij besloten de studiedagen niet door te laten gaan. Dat betekent dat de leerlingen donderdag 18 en vrijdag 19 februari gewoon naar school komen. 

Projectweek

Op maandag 1 maart starten we op school met de projectweek. Het thema voor dit jaar is: De wereld om ons heen.  

Elke groep zal aan de slag gaan met een werelddeel en verschillende landen onderzoeken.

U kunt daarbij denken aan activiteiten die bijvoorbeeld te maken hebben met natuur, klimaat en milieu.

De projectweek zal in de klas geopend worden met een mooi, spannend of grappig verhaal over een land. Helaas is er geen inloopavond als afsluiting van de projectweek. 

Natuurlijk zullen we ervoor zorgen dat ook u wordt meegenomen in het avontuur in de verschillende werelddelen. Daarom ontvangt u aan het eind van de projectweek een digitale krant die volledig in het teken staat van de projectweek De wereld om ons heen.  

 

Inline image